tel: 512 923 250

Kutry

Kutry firmy Fatosa to bardzo wszechstronne urządzenia przeznaczone do produkcji wielu rodzaju farszów mięsnych o różnym stopniu rozdrobnienia. Prezentowane urządzenia nadaje się również do rozdrabniania i mieszania innych typów produktów: warzyw, serów, ryb, itd...

Solidna konstrukcja w całości wykonana ze stali nierdzewnej stojąca na anty wibracyjnych podnóżkach.

Misa obrotowa w urządzeniach umieszczona jest na wielkim łożysku kulowym, które czyni go bardzo stabilnym podczas pracy.

Mikro procesor steruje panelem kontrolnym, który jest przejrzysty i łatwy w użyciu umożliwia szybkie odczytywanie parametrów takich jak obroty noży, obroty misy temperatura farszu itd.…

Głowica z nożami tnącymi może być całkowicie wymontowana, co ułatwia dostosowanie innych głowic z różnymi ilościami noży. Głowica wyposażona jest w dysk dla dokładnego zrównoważenia osi noży.

Urządzenia wyposażone są w pokrywy redukującą hałas, która skutecznie zmniejsza poziom hałasu maszyny i zatrzymuje prace urządzenia, gdy jest otwierane.

Utrzymanie w czystości jest proste dzięki szybkiemu dostępowi do wszystkich części operacyjnych urządzenia.

Pięć prędkości obrotowych noży w połączeniu z trzema prędkościami obrotowymi misy umożliwia osiągnięcie wysokiej, jakości produktu. Wolne prędkości bez cięcia służą do dokładnego mieszania.

Wysokie prędkości służą do otrzymywania emulsji oraz pożądanej konsystencji.

Podczas wysokich prędkości tnących uwalniane są białka i aromatyczne substancje mięsa, przez co ulepszają, jakość smak i jednorodność produktów.

Przełożenie napędu zastosowane w tych urządzeniach znacznie zmniejsza zużycie energii, ponieważ gładki rozruch i zmiany biegów unikają szczytowych wartości prądu zużywanego przez silnik.

Pod względem konstrukcji i wytwarzania kutry spełniają wszystkie narzucone przez UE przepisy dotyczące higieny i bezpieczeństwa.

 

Produkty

 
Realizacja: Agencja Interaktywna WMC